И в неделния ден от програмата на 10-ия кръг на BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) победи конкурентите си повече от безапелационно на пистата в Долна Митрополия, Плевен.

От старта до финала на 12-те обиколки Чой водеше колоната в SuperBike1000cc и не даде възможност да му бъде отнета лидерската позиция, както в това състезание, така и в генералното класиране за годината. И в BMU Европейския шампионат, както и в подреждането за Републиканския шампионат 2022 Мартин Чой е на върха при най-бързите пилоти два кръга преди края на сезона. Днес след него на 15.8 секунди  завърши Милен Георгиев ( Ямаха) и трети на 16.7 секунди Красен Кънчев ( БМВ) . Чой направи и най-бърза обиколка от всички в рамките на 1:31.969 минути на пистата в Долна Митрополия.

" Доволен съм от двойния успех през уикенда тук и следващата седмица заминавам за Франция, , където ще се присъединя към отбора ми Energie Endurance 91 за последния кръг от Световния ендуранс шампионат на пистата Болдор, който ще е на 17 и 18 септември. Нямам време за почивка, а и съм подготвен за този сгъстен цикъл от състезания. В добра форма съм и се чувствам отлично“, заяви Мартин Чой.