Българският пилот Никола Цолов спечели десетата си победа в испанската Формула 4, след като беше начело от старта до финала във второто състезание от петия кръг за сезона на "Моторланд Арагон".

Цолов стартира от полпозишън и за разлика от вчера, днес успя да се справи с атаката на съотборника му в Кампос Рейсинг Хю Бартър, като след първите два-три завоя изскочи пред австралиеца.

Българинът бързо увеличи аванса си на 1 секунда и дори малко повече и контролираше хода на състезанието до появата на колата на сигурността заради инцидент в битката за третото място между Робърт Де Хаан и Кирил Смол. И двамата отпаднаха след удар на обратния завой №16 и така трети излезе Тимотеуш Кухарчик.

При рестарта Цолов ускори най-напред и отново поведе, а зад него Кухарчик догони Бартър и го атакува на два пъти, като вторият път беше в последната обиколка – така полякът му измъкна второто място в в 16-я завой, а това позволи на Цолов да финишира с 3,2 секунди аванс.

Последното състезание този уикенд е от 16:10 часа българско време и в него Никола стартира от втора позиция, а на полпозишън е Бартър.