Категорична победа в клас SuperBike1000cc. записа Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) в деветия кръг на BMU European championship 2022 , който е част и от календара на Републиканския ни пистов шампионат. На летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен най-добрия ни мотоциклетен състезател не даде шанс на конкурентите в съботното състезание и триумфира като лидер след изминаването на 12-те обиколки. Въпреки, че надпреварата беше рестартирана веднъж, Чой без проблеми видя карирания флаг оставяйки след себе си на 14.1 секунди втория Димитър Митов ( България, БМВ) и аванс от 14.9 секунди пред другия ни сънародник Милен Георгиев ( Ямаха) наредил се на третата позиция. Словенецът Давид Божич, който е след Чой в генералното класиране за шампионата финишира на 5-то в днешната надпревара край Плевен.

" Стана много интересно състезание. Радвам се, че победих и съм лидер в подреждането на BMU Европейския и Републиканския ни шампионат. Това беше и поставената цел за днес, а и за утре. Хубаво е, че не валя и пистата беше суха, надявам се и в неделния ден условията да бъдат перфектни. Благодаря на публиката за подкрепата и дано утре да има повече зрители в местата за фенове около пистата. Ще очаквам на шатрата на ЕКО всеки, който иска снимка или автограф от мен в часовете до състезанието“, сподели минути след днешната победа Мартин Чой.

Неделният старт в клас SuperBike1000 кубически сантиметра ще започне в 14:30 часа , а входа за публика на летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен е свободен .