"Здравейте, тази сутрин река Стряма излезе от коритото си в района на село Трилистник. Водата вече заля няколко къщи и дворове. Изпращам ви кадри от дрон", съобщи читател преди минути на редакционната поща на Агенция "Фокус".

Междувременно както вече съобщихме, остава в сила частичното бедствено положение в петте села в община Карлово, които вчера бяха потопени под вода.

Тази сутрин се очаква решение как ще продължат спасителните дейности за извеждане на бедстващи хора в карловските села, които вчера пострадаха най-тежко от наводненията. Без ток, вода и достъп остават жителите в северната част на село Богдан.

В различна степен са пострадали всички села, които са разположени по поречието на река Стряма и притоците ѝ. Причината е, че в планината над Клисура, където е изворът на река Стряма, е паднало най-голямото количество дъжд.

Река Стряма извира на 2158 метра надморска височина под името Камениница от южното подножие на връх Вежен (2198 метра) в Златишко-Тетевенска планина на Стара планина. До град Клисура тече на юг в дълбока долина с голям надлъжен наклон.