Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във всички селища, намиращи се западно от град Карлово, съобщиха от Общината

Вследствие на продължителен интензивен дъжд, паднал на територията на община Карлово, са наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени са инертни материали в с. Богдан, с. Столетово, с. Каравелово, с. Московец, гр. Клисура, с. Розино, с. Слатина и с. Христо Даново. В част от с. Богдан електрозахранването е прекъснато, паднали са стълбове за улично осветление, запушени са мостове и шахти.

За провеждане на неотложни спасителни и аварийно-възстановителни работи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във всички селища, намиращи се западно от град Карлово.

Има паднали и подкопани мостове, поради което са непроходими участъците: с. Каравелово – с. Богдан; с. Московец – с. Богдан; с. Слатина – с. Розино, с. Дъбене – с. Войнягово. Движението се извършва по обходни маршрути, като към момента село Богдан е недостъпно.

Кризисният щаб ръководи, организира и координира действията по спасителните дейности. В спасителната операция е включен хеликоптер от ВВС, който евакуира хора от недостъпни места в селата Каравелово, Богдан, Столетово и Слатина. Осигурени са храна и места за нощуване на нуждаещите се хора.

От сутринта в района работят представители на РС ПБЗН Карлово, Районно управление Карлово, модулни групи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на местни фирми и доброволци.

Кметът д-р Емил Кабаиванов, бригаден генерал Деян Дешков и началникът на ОС ПБЗН комисар Мангаръков също от сутринта са на място в района на пострадалите селища, за да координират и ръководят спасителните дейности.

Община Карлово изказва своята благодарност към всички участници в спасителната операция и на ВМЗ ЕАД за подсигурената храна.