Цяла нощ валя в Стара планина и Средна гора, всички малки реки станаха изключително пълноводни кални потоци, които влачат всичко по пътя си. Река Стряма е изключително голяма. Има затапени два моста от наноси, има скъсана дига. Евакуираме хора в момента заедно с модула на 61-ра бригада и с Районната служба по пожарна и аварийна безопасност. Това каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов, в предаването "Добър ден, България“ на Радо "Фокус“. 

"Обявил съм бедствено положение за селищата на запад до Карлово, от Клисура до Карлово. Доброто в момента е, че няма пострадали хора, но има пострадали къщи. Щетите по инфраструктурата ще ги описваме тепърва в следващите дни. Сега най-важно е да евакуираме всички хора, които в момента бедстват. И това правим сега“.

Докато вали дъжд, има опасност. Моят съвет е всички шофьори, които пътуват и са предприели път по Подбалкана, да не го предприемат, заяви още кметът.

"Тази сутрин примерно се наложи да затворим част от подбалканския път в района на село Розино заради водни потоци и кал и наноси. Така че тези, които пътуват по Подбалкана да си ограничат пътуванията днес или да не ги предприемат. Вода не може да се спре когато тръгне с огромна сила и с кални потоци, които носят всичко по пътя си. Очакваме модулът на "Гражданска защита“, който е активиран от областния управител. Днес, утре и следващите дни ще ликвидираме последствията, но най-важното в момента е всички хора, които са с наводнени къщи, да ги евакуираме. Това и правим“, каза още Кабаиванов.

Евелина БРАНИМИРОВА