Мартин Стоев е фаворит за поста на Николай Желязков като национален селекционер. Оставката на Желязков ще бъде приета от Управителния съвет на БФ Волейбол, предвид и факта, че договорът на треньора на Левски София приключва със световното първенство. 

20-ото място в крайното класиране на “лъвовете" и загубата от Мексико с 2:3 обаче са направили така, че ръководството на централата да се обедини около позицията, че Желязков няма да води отбора повече.

Предстоят разговори с Мартин Стоев, който е селекционер на младежите до 20 години и постигна серия от впечатляващи резултати. До момента той няколко пъти е отказвал да се върне начело на националния отбор за мъже, с мотивите, че иска да извърви целия път с гарнитурата на своя син Ерик Стоев. На фона на настоящата ситуация обаче не е изключено този път да има промяна в нагласата му. Ако Мартин обаче отново откаже, ще последва конкурс за избор и почти сигурно ще се стигне до чужденец, като наследник на Николай Желязков.

Управителният съвет на БФВ трябва да се свика до 2 седмици, като ще обсъди и провеждане на Общо събрание, на което да бъде намален съставът му от 25 имена до 15.