Италианските "Кориере дело спорт“ и "Тутоспорт“ смятат, че все още съществува вероятност Наполи да успее да привлече под наем Кристиано Роналдо. Първоначалният план на агентът Жорже Мендеш бе да предложи на двата клуба бартер, като в едната посока да поеме Виктор Осимен, а в обратната - Кристиано Роналдо. След като "червените дяволи“ се разбраха с Аякс да платят 100 милиона евро за Антони, Осимен отпадна от уравнението, защото Наполи иска поне същата сума за нигериеца.

Мендеш обаче продължава да убеждава президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, че въпреки оставането на Осимен, клубът не трябва да изпуска възможността да привлече под наем Роналдо. Това обаче може да се случи само ако Манчестър Юнайтед продължава да покрива огромната заплата на португалеца до края на сезона.

По същото време испанският журналист Еду Агире, който минава за един от близките приятели на Кристиано твърди, че самият играч няма желание да преминава в Наполи, така че според него подобен трансфер няма как да бъде реализиран при никакви условия.