Волейболистите от националния отбор на България излизат днес в последния си мач от Група "С" на Световното първенство в зала “Арена Сподек" в Катовице (Полша). До момента момчетата на селекционера Николай Желязков загубиха от действащия световен шампион Полша и финалиста в тазгодишната Лига на нациите САЩ с по 0:3 гейма. Мексиканците също допуснаха две поражения от "Дружина полска" и САЩ с по 0:3.

Така днешната среща, която е с начален час 18,30, се явява последна надежда за България да продължи участието си на Мондиал 2022. Българските "лъвове" трябва да гонят задължителна победа с 3:0 и възможна по-голяма точкова разлика, за да запазят минимални шансове да бъдат сред един от четирите най-добри трети отбори в 6-те предварителни групи. Все пак, всичко ще зависи от развитието на резултатите и класирането и в другите групи, които завършват утре вечер.

Всички в отбора начело с Николай Желязков вярват и се надяват, че могат да го направят и с малко късмет и шанс да продължат напред на шампионата. Единствената въпросителна остава Тодор Скримов. В минутите преди началото на мача срещу Мексико треньорският щаб ще реши дали Скримов ще може да играе. Опитният състезател най-вероятно ще играе само в част от срещата.