Симона Халеп демонстрира добра форма в последните седмици и се завърна в "Топ 10" на световната ранглиста, но отпадна още в първия кръг на US Open. Румънката загуби с 2:6, 6:0, 4:6 от 20-годишната Дария Снигур, която мина през квалификациите, за да влезе в основната схема на турнира. Украинката показа огромна воля за победа и след близо два часа игра стигна до крайния успех.

Украинката стартира двубоя много агресивно и направи два пробива. Халеп постепенно влезе в ритъм и съкрати изоставането си, но продължи да е нестабилна на свой сервис и загуби първият сет. Бившата водачка в световната ранглиста промени подхода си и набързо поведе с 4:0 във втората част. Снигур нямаше отговор за прецизните удари на румънката и не успя да вземе нито гейм. В решителния трети сет обаче ситуацията на корта коренно се промени. Снигур отрази брейкбол и използва възможностите си за пробив, за да дръпне с 4:1. Младата украинка пропусна два мачбола при сервис на Халеп, но в следващия гейм затвори мача.

Снигур, номер 124 в света, ще срещне във втория кръг Ребека Марино от Канада, която отстрани полякинята Магдалена Фрех след 6:2, 6:3.

Други резултати от първия кръг при жените:

Мария Сакари – Татяна Мария 6:4, 3:6, 6:0

Бианка Андрееску – Хармони Тан 6:0, 3:6, 6:1

Леолия Жанжан – Кори Гоф 2:6, 3:6

Мая Хадад – Ана Конюх 6:0, 6:0