Шампионът Лудогорец победи с 3:2 като гост Черно море в мач от осмия кръг на efbet Лига. "Орлите" успяха да се доберат от трите точки на един от най-негостоприемните стадиони в елита, докато домакините могат да съжаляват, че не взеха нещо от срещата, тъй като в голяма част от мача бяха равностойни на разградчани, а на моменти бяха и по-активни.

Кирил Десподов откри още в началото на мача, а Закария Беншаа изравни точни преди почивката. В началото на втората част Матиас Тисера отново даде преднина на гостите, а Бърнард Текпетей вкара трети гол. Евгений Сердюк обаче отново върна домакините в срещата с гол от дузпа.

До края на мача домакините пробваха да тръгнат по-смело напред в търсене на изравняването, но Лудогорец действаше стабилно в последните минути и не позволи да се стигне до опасности пред Падт.

С победата си Лудогорец събра 16 точки и се доближи на една от лидера ЦСКА 1948, който обаче е с два мача повече от “орлите". Черно море остава с 15 точки и е на четвърта позиция във временното класиране.