ЦСКА - София спечели с 2:1 дербито срещу ЦСКА 1948 от 8-ия кръг на efbet Лига.

Ангел Бастунов откри резултата в 51-ата минута, а в 78-ата Иван Турицов изравни от дузпа. Брадли де Нойер осъществи пълен обрат в 87-ата минута след силен удар извън границата на пеналта.

Двата отбора изиграха здрав мач, но лошо впечатление направиха случките извън терена, най-вече в сектор "А", което едва ли е допустимо поведение от страна на домакините.

След нулево първо полувреме Ангел Бастунов изведе гостите напред с гол в 51-ата минута. В 78-ата Иван Турицов изравни от дузпа. Отговорникът за ВАР Георги Кабаков взе много спорно решение да сигнализира за дузпа за игра с ръка на Елитон. Матей уцели от метър ръката на защитника, която бе пред тялото му. Главният съдия Гидженов се съобрази с желанието на Кабаков и посочи бялата точка, като показа и жълт картон на бранителя.

Три минути преди края Брадли де Нойер отправи силен удар от 22 метра, който се отби в напречната греда и влетя в мрежата на Наумов за 2:1.

В 90-ата минута гостите останаха с 10 човека. Втори жълт и респективно червен картон получи Елитон, след като избута дете, което не му даде топката. Първото предупреждение за защитника бе при дузпата.

До края на срещата не се случи нищо интересно и ЦСКА - София удържа своята преднина, нанасяйки първо поражение на ЦСКА 1948 в първенството.