ЦСКА - София и ЦСКА 1948 излизат на "Българска армия" от 20:30 часа в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Двата тима, които претендират за наследник на оригиналния ЦСКА, не крият неприязънта помежду си. В момента те са преки конкуренти в битката за челните места, което прави двубоя още по-интригуващ.

Доскоро ЦСКА - София обръщаше по-голямо внимание на участието си в Лигата на конференциите, но отборът започна силно и в първенството. "Червените" записаха 4 победи и 1 равенство до момента и заемат 5-ото място в класирането, като имат и два мача по-малко от днешния си съперник. След отпаднането от Европа, възпитаниците на Саша Илич ще съсредоточат всички усилия на домашната сцена, където отново целта е шампионската титла, която се изплъзва вече доста дълго време.

В същото време ЦСКА 1948 пристига на "Армията" като лидер в класирането на efbet Лига. Играчите на Любослав Пенев доказаха, че ще бъдат сериозен фактор през този сезон. Отборът показва добър футбол и надеждите са за пореден силен мач и позитивен резултат. В ЦСКА 1948 се събраха доста "червени" легенди. Освен треньора Любослав Пенев, там са още и Стойчо Младенов, Ради Здравков, Валентин Илиев, Методи Деянов, Методи Томанов и др. Това явно не се харесва на феновете на ЦСКА - София, които бързо "задраскаха" бившите си любимци. Ултрасите, които са в конфликт с шефовете на "Армията", дори призоваха за пълна мобилизация за този мач и пълен стадион. Това само показва колко голямо значение придават на този сблъсък.

От друга страна феновете на ЦСКА 1948 обявиха бойкот на днешния двубой. Те отказват да присъстват на него тъй като "не може да са гости на родния стадион, още по-малко в сектор "Б" .