Реал Мадрид победи като гост Еспаньол с два гола на Бензема в края на мача от третия кръг на испанската Ла Лига. Карим Бензема отново стана герой за Реал Мадрид като отбеляза два гола в края на мача. Отборът на Карло Анчелоти спечели с 3:1 и е с пълен актив от 9 точки след третия си мач в Ла Лига за този сезон.

Така Реал се изравни на върха със съперника на Лудогорец в Лига Европа Бетис, като двата тима са единствените с пълен актив от трите мача. Еспаньол е 16-и със само една точка от до момента.

Барселона не срещна проблеми и спечели сравнително лесна победа с 4:0 срещу новака Валядолид. С две попадения се отличи Роберт Левандовски, а по едно попадения добавиха Педри и Сержи Роберто в последната минута. Освен това своя дебют с екипа на каталунците направи Жул Кунде, който в крайна сметка бе картотекиран от ръководството на клуба, след като пропусна първите няколко мача на тима. Барселона вече е на втора позиция в класирането със 7 точки, на две зад Реал Мадрид и съперника на Лудогорец в Лига Европа Бетис. Валядолид остава на предпоследна позиция само с 1 точка.