Два от трите български екипажа в рали "Барум“ успяха да стигнат до финала. Състезанието днес се превърна в истинска рулетка, заради непредвидимите метеорологични условия.

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (АСК "Пещера“, Peugeot 208 Rally4) завършиха на 8-мо място в клас RC4 и на трето място в едномарковия шампионат на Пежо Чехия. Родният екипаж успя да направи правилния избор на гуми за постоянно променящите се условия по коварните чешки етапи и успя да спечели една позиция в класа, изпреварвайки финландците Херанен / Виртанен. В генералното класиране на рали "Барум“ Попов и Башкехайов се класираха на 35-то място.

Никола Мишев завърши успешно в дебюта си в най-престижното чешко рали. Заедно с опитния навигатор Петър Сивов, двамата записаха 13-ти резултат в клас RC4. В едномарковия шампионат на Пежо Чехия, пилотиращите Peugeot 208 Rally4 Мишев и Сивов, завършиха пети. В генералното подреждане на седмия кръг от Европейския рали шампионат, екипажът на АРТ Моторспорт остана на 48-мо място.

Малшанс сполетя третия роден екипаж в ралито – Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4). Стратиева убедително водеше в класирането при дамите в ралито, но грешка в проливния дъжд на предпоследната скоростна отсечка коства отпадането на екипажа. Техният автомобил попадна в дълбока канавка, от която Стратиева и Аврамов не успяха да излязат.

Поредна убедителна победа в рали "Барум“ записаха Ян Копецки и Ян Хлоушек (Skoda Fabia Rally2 evo). На подиума се качиха още Филип Мареш / Радован Буча (Skoda Fabia Rally2 evo) и австрийците Симон Вагнер / Гералд Винтер (Skoda Fabia Rally2 evo).