Победа в изключително силната конкуренция на 34-и елитни пилоти от цяла Европа и в последната обиколка записа Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм). В днешното състезание на пистата в Риека, Хърватия при най-бързите мотоциклети в клас STK1000 българинът заслужено триумфира с първото място след изминаването на 12-те обиколки. Мартин Чой стартира отлично и поведе колоната до петата обиколка, когато беше изпреварен от Лука Томасини ( Италия, БМВ) .

Карайки плътно зад него Чой чакаше своя шанс за атака и успя в последната обиколка да задмине италианеца. Опити за лидерската позиция направиха сънародника му Андреа Ди Вора (Хонда), Давид Божич ( Словения, БМВ) и Карел Пешек ( Чехия, Кавазаки) , но Мартин Чой беше безупречен и видя карирания флаг като сигурен победител. Веднага след него на 0.02 секунди завърши Томасини, а трети на 2.7 секунди Божич . Резултатите от класирането от този кръг, както и от вчерашния важат и за подреждането в BMU European championship 2022, където Чой е едноличен лидер с актив от 137 точки.

" Много съм щастлив и доволен от представянето си. Това беше и целта пред мен в Хърватия. Голям успех на Европейския шампионат и първо място. Беше трудно състезание и трябваше да чакам своя шанс в последната обиколка, когато задминах Томасини. Чаках упорито този момент и бях подготвен за него. Той вчера така успя да мине пред мен, а сега му го върнах. Много чисто изпреварване от вътрешната част на завоя. Нямам никакво време за празнуване, а тръгвам към България веднага, защото другата седмица имаме още две състезания на пистата в Плевен. Благодаря на екипа си и на феновете за подкрепата през цялото време. Състезанията тук се наблюдават от хиляди зрители по целия свят и съм горд , че прозвуча нашия химн за победата ми на пистата в Риека“, сподели минути след успеха Мартин Чой.

Следващите стартове от календара на BMU European championship 2022 ще бъдат на 3 и 4 септември на летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен.