Тайсън Фюри може и да не мисли много за Александър Усик като за заплаха, но неговият треньор, Шугархил Стюард, очевидно гледа на мача по съвсем различен начин.

Стюард, уважаван треньор от Детройт, посочи в скорошно интервю, че вижда в Усик от Украйна като повече от сериозна заплаха за Фюри, който е носител на титлата на WBC.

Левичарът Усик записа скорошна успешна защита на своите титли на WBO, WBA и IBF в тежка категория с победа над Антъни Джошуа в реванша им в Джеда, Саудитска Арабия. Битката между Усик и Фюри, ако някога се проведе, ще бъде за всички колани в тежката категория. Скорошен репортаж на ESPN спекулира, че двубоят може да се проведе в Близкия изток следващия февруари.

Докато много специалисти по коефициенти определят Фюри като фаворит, повечето наблюдатели в спорта прогнозират оспорвана битка. Всъщност Стюард смята, че вероятността на Усик за победа не може да бъде отречена. Стюард изтъкна, че Фюри е бил повалян в нокдаун и преди – общо четири пъти срещу Дионтей Уайлдър в тяхната трилогия и веднъж от ръцете на Стив Кънингам в тежка категория през 2013 г.

"Заплахата, която Усик може да представлява за Тайсън е, че Усик знае как да побеждава“, каза Стюард пред SecondsOut. "Харесва ми да го гледам. Харесвам нещата, които може да прави. Той може да бъде заплаха за всеки. Той може да бъде заплаха за Тайсън само защото знае как да стига до победата. Това го прави интересен съперник.

Сега той е в тежката категория. Тайсън е падал в нокдауни, а Усик нокаутираше боксьори и преди. Това все пак е тежка категория, където всеки човек може да бъде нокаутиран.“

Стюард също посочи уникалната работа с краката на Усик като X фактор.

"Всички знаем, че Усик има добра мобилност“, каза Стюард. "Това винаги ще представлява заплаха за всеки, без значение колко голям си или колко малък си. Слушайте, този човек удря от толкова много различни ъгли, толкова много различни линии на атаки, някои от тях просто самият той си ги измисля. Той просто ги прави и създава. Това не е просто нещо, което е планирано.“

Не е съвсем ясно дали Стюард ще работи с Фюри занапред. Фюри наскоро заяви, че е избрал Айзък Лоу за свой нов треньор, но не беше ясно дали това е просто част от поредната шега на англичанина.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове