Единственият български представител в груповата фаза на евротурнирите Лудогорец ще играе в група "C" с Рома, Бетис и финландския ХИК Хелзинки в Лига Европа. ова отреди тегленият днес жребий в Истанбул, където "орлите" бяха сред поставените тимове във втора урна. Задачата пред разградчани ще бъде изключително трудна, след като ще трябва да се справят с миналогодишния шампион в Лигата на конференциите, носителя на Купата на краля и шампиона на Финландия.

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо отново ще се изправи срещу Лудогорец, след като преди 2 години Специалния на два пъти победи "орлите" в групите на Лига Европа с водения от него тогава Тотнъм. Разградчани стигнаха дотук, след като отстраниха Жалгирис по драматичен начин след успех с 1:0 в първия мач и 3:3 на реванша във Вилнюс. Футболистите на Анте Шимунджа се измъкнаха от изпълнение на дузпи с гол в 120-ата минута.

В жребия участваха 32 тима, които бяха разпределени в осем групи от по четири отбора. Представители от една и съща държава не могат да играят в една група.

Манчестър Юнайтед, който този сезон ще играе в Лига Европа, се падна в група с Реал Сосиедад, Шериф (Тираспол) и кипърския Омония (Никозия). Друг представител на Висшата лига и фаворит в надпреварата - Арсенал, го очаква нелека задача срещу ПСВ Айндховен, набралия самочувствие Бодьо/Глимт и шампиона на Швейцария ФК Цюрих.

Само победителите в групите се класират директно за осминафиналите, а заелите второ място ще трябва да минат през квалификационен кръг. Финиширалите на трета позиция в групата състави ще продължат в квалификационния кръг на Лигата на конференциите, а последните отпадат.

Мачовете стартират на 8 септември.

Разпределението по урни:

Първа урна: Рома, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Лацио, Брага, Цървена звезда, Динамо (Киев), Олимпиакос

Втора урна: Фейенорд, Рен, ПСВ Айндховен, Монако, Реал Сосиедад, Карабах, Малмьо, Лудогорец

Трета урна: Шериф, Бетис, Мидтиланд, Бодьо/Глимт, Ференцварош, Унион (Берлин), Фрайбург, Фенербахче

Четвърта урна: Нант, ХИК Хелзинки, Щурм, АЕК Ларнака, Цюрих, Омония, Роял Юнион СЖ, Трабзонспор