Ботев (Пловдив) приема Септември (София) в първи мач от осмия кръг на efbet Лига. Двубоят на футболния комплекс в "Коматево" е днес от 18:30 часа и ще бъде ръководен от Георги Иванов. "Канарчетата" все още търсят първата си шампионатна победа през сезона, като до момента отборът, воден от Желко Копич, има само една точка в своя актив. "Жълто-черните" завършиха наравно единствено с Берое (1:1).

Столичани влизат в срещата в добро настроение, след като победиха Берое с 3:1 в последния кръг. Това бе втори успех за младите момчета на Славко Матич през настоящата кампания, които ще се опитат да задълбочат кризата в лагера на пловдивчани. За Ботев това се явява второ поредно домакинство, след като преди седмица тимът беше много близо до първите си 3 точки, но допусна обрат в последните минути и отстъпи на Черно море с 3:4.

В късния мач от програмата днес Берое приема Локомотив Пловдив от 21:00 часа. През изминалата седмица “черно-белите" не играха официална среща, след като двубоят им срещу ЦСКА-София беше отложен. В последния си мач от шампионата Локомотив завърши наравно 0:0 с Локомотив (София) в железничарското дерби.