Единственият българин в тенис елита Григор Димитров за втори пореден път на турнир от “Големия шлем" тази година ще започне кампанията си срещу американеца Стив Джонсън. Това определи жребия на US Open.

По ирония на съдбата именно Джонсън беше първо препятствие на топ ракетата ни на “Уимбълдън" на 28 юни, като резултатът се развиваше перфектно в първия сет (6:4), преди Гришо да бе принуден да се откаже във втория заради внезапна контузия в десния аддуктор.

Сега надеждите на феновете са, че Димитров е готов за рейд в Ню Йорк, макар по притеснителен начин да приключи участието си в Уинстън-Сейлъм след прилошаване срещу Доминик Тийм. Българинът сложи край на мача преждевременно отново от водеща позиция (6:0, 2:4), но увери с пост в социалните мрежи, че се чувства готов за US Open.

Димитров и Джонсън са в четвъртината на третия поставен Карлос Алкарас. Ако "топ тенисистът" ни оправдае очакванията и в действителност се намира в добро физическо състояние, то противник във втори кръг трябва да бъде Брендън Накашима или квалификант. Ако преодолее и второто си препятствие, може да срещне един от Яник Зинер, Даниел Алтмайер, Пабло Мартинес или квалификант.

На осминафиналите потенциални съперници на Димитров са Хуберт Хуркач, Оскар Оте, Сам Куери, Иля Ивашка, Адриан Манарино, Давид Гофен и Лоренцо Музети.

Новак Джокович ще пропусне US Open, тъй като коронавирусните протоколи не му позволяват да пътува до САЩ.

Данийл Медведев ще започне участието си срещу американеца от руски произход Стефан Козлов. Вторият в схемата Рафаел Надал стартира срещу участващия с "уайлд кард" Ринки Хиджиката от Австралия. Третият поставен Карлос Алкарас излиза срещу аржентинеца Себастиан Баес, а лидерът в последната четвъртина Стефанос Циципас започва срещу квалификант.