Управителният съвет на българския стрелкови съюз определи състава на националите, които ще участват в предстоящото Европейско първенство с малокалибрено оръжие във Вроцлав, Полша от 7-и до 17-и септември.

Сребърната медалистка от Олимпиадата в Токио Антоанета Костадинова, Антон Ризов, Мирослава Минчева, Ирена Танова, Таня Ризова, Самуил Донков, Кирил Киров, Стоян Пушков и Валентин Малакчиев са родните състезатели, които ще представят страната ни в континенталния шампионат.

Всички тренират усилено в клубовете си за Европейското и се готвят по план-подготовката изготвена от техните треньори. Костадинова, Танова и Минчева ще стрелят на 25 метра пистолет, Донков и Киров на 50 метра пистолет, Антон и Таня Ризови са в дисциплината 50 метра пушка, а Малакчиев и Пушков на 25 метра бърза стрелба с пистолет. Междувременно, УС на БСС избра за временно изпълняващ длъжността председател Елка Васева, до свикването на Общото събрание. На него ще бъде приета молбата на Весела Лечева за напускане на поста заради назначаването й за Министър на младежта и спорта.

Ръководството на българския стрелкови съюз ще спази всички законови разпоредби по устав и в началото на месец септември ще стане известна датата на Общото събрание на БСС, което ще приеме решенията на членовете за смяна на председателя.