Интересни дербита отреди жребият за груповата фаза на Шампионската лига, проведен тази вечер в Истабул. И тази година има група на смъртта и това определено е Група "С" с Байерн (Мюнхен), Барселона и Интер. Напрегнати ще са и дербитата Милан - Челси от група Е, както и ПСЖ - Ювентус в група Н. Преди старта на жребия легендарният италиански треньор Ариго Саки получи наградата на Президента на УЕФА за изключителни постижения към футбола.

Роберт Левандовски ще се изправи срещу бившите си съотборници от Байерн (Мюнхен). Двата отбора са в група С, която ще бъде изпълнена с вълнуващи сблъсъци, тъй като в нея попадна и отборът на Интер. Последният тим в тази група е Виктория Пилзен.

Пари Сен Жермен ще има двубои с Ювентус в груповата фаза. Група H, в която са французите и италианците, са още Бенфика и Макаби Хайфа. Шампионът на Италия се озова в група Е заедно с победителя от 2021 г. Челси, Залцбург и Динамо (Загреб).

Ерлинг Холанд също ще играе срещу бившия си отбор, тъй като Манчестър Сити попадна в една група с Борусия (Дортмунд). Там са още Севиля и ФК Копенхаген. Шампионът Реал Мадрид имаше шанс при жребия и е в група с РБ Лайпциг, Шахтьор и Селтик. Миналогодишният финалист Ливърпул се размина с някои от грандовете от първа урна и ще има за съперници Аякс, Наполи и Рейнджърс.

Жребий за груповата фаза на Шампионската лига

Група А: Аякс, Ливърпул, Наполи, Рейнджърс

Група В: Порто, Атлетико Мадрид, Леверкузен, Брюж

Група С: Байерн (Мюнхен), Барселона, Интер, Виктория Пилзен

Група D: Айнтрахт, Тотнъм, Спортинг, Марсилия

Група E: Милан, Челси, Ред Бул Залцбург, Динамо (Загреб)

Група F: Реал Мадрид, РБ Лайпциг, Шахтьор Донецк, Селтик

Група G: Манчестър Сити, Севиля, Борусия (Дортмунд), ФК Копенхаген

Група H: Пари Сен Жермен, Ювентус, Бенфика, Макаби Хайфа