Рекорден награден фонд от 120 хиляди долара ще бъде разпределен на шестте турнира (три за мъже и три за жени) от веригата ITF World Tennis Tour през месец октомври на Тенис център Санта Марина.

Трите международни турнира за жени от веригата ITF Women's World Tennis Tour и носещи точки за ранглиста на WTA ще бъдат с награден фонд от 25 хиляди долара. Първоначално надпреварите трябваше да бъдат с награден фонд от 15 хиляди долара. Турнирите ще се проведат в периода от 3 октомври до 23 октомври. По същото време в Санта Марина ще се проведат и три турнира от ITF Men's World Tennis Tour носещи точки за ранглистата на ATP с награден фонд от 15 хиляди долара.

През месец юли на кортовете на ТК "Диана“ в София се проведе турнир от ITF Men's World Tennis Tour с награден фонд от 15 хиляди долара. От 12 септември ТК "Супер Спорт“ във Варна пък ще е домакин на турнир от ITF Women's World Tennis Tour с награден фонд от 15 хиляди долара.

През тази година България организира и 10 турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour с награден фонд от по 20 хиляди долара (общо 200 хиляди долара).

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.