ЦСКА ще преследва трето поредно класиране в групите на европейските клубни турнири в най-важния си мач до момента през сезона по-късно днес. “Червените" се изправят срещу Базел в Швейцария в среща-реванш от плейофа на Лигата на конференциите. Саша Илич и компания надиграха именития си противник преди седмица и заслужено спечелиха с 1:0 на стадион “Васил Левски". Сега столичният тим ще иска да довърши започнатото и да се класира в групите на третия по сила европейски клубен турнир.

Базел никога до сега не е отпадал от Европа, когато губи първата среща с 0:1 като гост. Отборът все още няма победа в швейцарската Супер Лига и след първите си 4 изиграни срещи имат 3 точки след 3 равенства и 1 загуба.

"Червените“ довечера не само ще опитат за втори път в рамките на две години да елиминират Базел, но и да влязат в историята на швейцарския футбол. Това ще се случи, ако тимът на Саша Илич отстрани домакините.

Точно 1500 души ще могат да подкрепят ЦСКА в гостуването в Швейцария. Толкова пропуски бяха отпуснати от домакините за гостуващите фенове, като е създадена необходимата организиация и в деня на срещата за тези, които все още нямат билети, ще бъде отворена каса в сектора за гости.

Двубоят между двата тима е днес от 20:00 часа на стадион “Санкт Якоб Парк".