Изиграха се реваншите от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. След техния край вече знаем имената и на последните три тима, които ще играят в турнира на богатите. Това са Рейнджърс, Копенхаген и Динамо (Загреб).

Рейнджърс достигна до групите благодарение на победа с 1:0 в реванша с ПСВ Айндховен. Първият мач завърши 2:2, така че този успех бе достатъчен на шотландския шампион да ликува на "Филипс Стейдиъм".

В същото време Копенхаген удържа нулево реми в гостуването си на Трабзонспор в Турция. Датчаните имаха преднина от 2:1 след първата среща и това бе ключът към продължаването им напред в турнира.

Най-голяма драма бе на мача между Динамо (Загреб) и Бодьо/Глимт. Там победителят бе определен след продължения, а домакините се наложиха с 4:1 и с общ резултат 4:2 се класираха в групите.

Церемонията по тегленето на жребия започва в 19:00 часа българско време днес. На нея ще бъдат наградени и най-добрите футболист и треньор в европейския клубен футбол за миналия сезон. Тя ще се проведе в Истанбул, където на 10 юни 2023 година ще се състои финала в това издание на Шампионската лига. В тегленето участие вземат 32 отбора, разпределени в 4 урни по 8, какъвто е броят и на групите. По-голямата част от тимовете – 26, получиха това право автоматично, докато останалите 6 преминаха квалификации. Именно по този начин място в групите на надпреварата заслужиха Макаби (Хайфа), Виктория (Пилзен), Динамо (Загреб) и Копенхаген от шампионския поток, както и Бенфика и Рейнджърс от нешампионския.

Ето разпределението на урните:

ПЪРВА: Реал Мадрид, Айнтрахт Франкфурт, Манчестър Сити, Милан, Байерн Мюнхен, ПСЖ, Порто, Аякс

ВТОРА: Ливърпул, Челси, Барселона, Ювентус, Атлетико Мадрид, Севиля, РБ Лайпциг

ТРЕТА: Борусия (Дортмунд), РБ Залцбург, Шахтьор Донецк, Интер, Наполи, Бенфика и Спортинг (Лисабон)

ЧЕТВЪРТА: Глазгоу Рейнджърс, Олимпик Марсилия, ФК Копенхаген, Клуб Брюж, Селтик, Виктория Пилзен и Динамо Загреб