Барселона и Манчестър Сити завършиха при 3:3 в благотворителен мач на "Камп Ноу" за събиране на средства за борба с коварната болест амиотрофична латерална склероза. Сред засегнатите от нея е бившият вратар и треньор в Барса Хуан Карлос Унсуе, който бе специален гост на срещата. Всичките над 90 хиляди билета за шоуто бяха продадени.

Хулиан Алварес откри резултата в 21-вата минута, а Пиер-Емерик Обамеянг изравни в 29-ата. През втората част бяха точни и Френки де Йонг (67'), Коул Палмър (70'), Мемфис Депай (79') и Рияд Марез от дузпа в деветата минута на добавеното време.

Преди началото на мача именно Унсуе държа реч, заобиколен от играчите и щабовете на двата тима, както и от хора, които, подобно на него, страдат от тази болест. Също така бившият асистент на Луис Енрике символично изпълни първия удар на мача, след което прегърна капитана на Барса Серхио Бускетс и се настани на скамейката на гостите до своя познат от периода им като футболисти в "блаугранас" - Пеп Гуардиола, който сега води Сити. Бившият наставник на Барселона и неговият възпитаник Чави Ернандес, за първи път се изправиха един срещу друг като треньори.