Норвежкият Бодьо/Глимт, познат у нас от битките си с ЦСКА в Лигата на конференциите миналата година (0:0 и 2:0), загуби като гост на хърватския Динамо (Загреб) с 1:4 след продължения (1:2 в редовното време), и отпадна от Шампионската лига.

Мислав Оршич откри резултата в 4-ата минута, а Бруно Петкович удвои за хърватите в 35-ата минута. Гостите от Норвегия стигнаха до намаляване на резултата с попадение на Алберт Грьонбек в 70-ата минута, а това вкара мача в продължения след победата на Бодьо/Глимт с 1:0 в първия мач. Там хърватите успяха да стигнат до победата с попадения на Дърмич в 117-ата минута (3:1) и Бочкай в 120-ата за крайното 4:1.

В друг мач от тази вечер Глазгоу Рейнджърс се класира в груповата фаза на Шампионската лига 12 години след последната си изява в турнира на богатите. Шотландците победиха ПСВ Айдховен с 1:0 като гост и след 2:2 в първата среща и продължават напред.

В последната среща от програмата Трабзонспор и ФК Копенхаген не успяха да си вкарат гол (0:0) във втория мач и след 2:1 за датчаните в първата среща, те продължават напред.

​Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е в четвъртък от 19:00 часа наше време. Ето разпределението на урните:

ПЪРВА: Реал Мадрид, Айнтрахт Франкфурт, Манчестър Сити, Милан, Байерн Мюнхен, ПСЖ, Порто, Аякс

ВТОРА: Ливърпул, Челси, Барселона, Ювентус, Атлетико Мадрид, Севиля, РБ Лайпциг

ТРЕТА: Борусия (Дортмунд), РБ Залцбург, Шахтьор Донецк, Интер, Наполи, Бенфика и Спортинг (Лисабон)

ЧЕТВЪРТА: Глазгоу Рейнджърс, Олимпик Марсилия, ФК Копенхаген, Клуб Брюж, Селтик, Виктория Ползен и Динамо Загреб