Бенфика спечели с убедителното 3:0 реванша срещу Динамо (Киев) от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. По този начин португалците безапелационно си гарантираха участие в груповата фаза на турнира, като общият резултат от двата мача е 5:0 в тяхна полза.

"Лисабонските орли" решиха всичко още през първото полувреме, когато отбелязаха и трите гола. Първото попадение отбеляза Николас Отаменди, който бе намерен с центриране в близост до вратата и от трудна позиция успя да отиграе топката с глава и да я вкара в мрежата за 1:0.

В 40-ата минута Рафа Силва се възползва от лошо върнат пас назад, отне топката и останал очи в очи с вратаря хладнокръвно удвои.

Три минути по-късно резултатът стана класически. Давид Нерес получи на границата на наказателното поле и с удар по земя намери далечния ъгъл на вратата за крайното 3:0.

Така Бенфика отново ще играе в Шампионската лига, докато Динамо ще се задоволи с място в групите на Лига Европа.

В групите на Шампионската лига се класираха още Виктория (Пилзен) и Макаби (Хайфа).

Израелците елиминираха Цървена звезда на препълнения стадион "Райко Митич" в Белград. Домакините се провалиха след автогол на звездата си Милан Павков в 90-ата минута и реваншът завърши наравно 2:2. Първата среща в Израел беше спечелена от Макаби с 3:2 и така с общ резултат 5:4 първенецът на Израел се класира в групите на Шампионска лига за трети път в историята си.