Виктория (Пилзен) отново ще играе в групите на Шампионската лига, след като успя да спечели с 2:1 реванша срещу Карабах. В първата среща нямаше победител (0:0), така че този успех се оказа ключов за състава от Пилзен.

Гостите поведоха в резултата в 38-ата минута, когато след центриране от фаул защитник с глава прати топката в краката на Филип Озобич, който от воле вкара за 0:1. През второто полувреме домакините се хвърлиха в атака и успяха да направят обрат. В 58-ата минута при едно центриране в наказателното поле вратарят Шахрудин Махамадалиев излезе неразчетено и остави вратата си празна, а за Ян Копиц не бе особено трудно да отбележи за 1:1.

Вторият гол за чехите дойде в 73-ата минута. Тогава топката бе центрирана в наказателното поле, Джон Москера я овладя в близост до аутлинията и подаде към Ян Климент, който технично я чукна през краката на вратаря за 2:1.

Така Виктория успя да стигне до победата и да се класира за групите на Шампионска лига. Карабах има за какво да съжалява, но ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

Макаби (Хайфа) елиминира Цървена звезда и се класира в групите на Шампионска лига. На препълнения стадион "Райко Митич" в Белград "звездашите" се провалиха след автогол на звездата си Милан Павков в 90-ата минута и реваншът завърши наравно 2:2. Първата среща в Израел беше спечелена от Макаби с 3:2 и така с общ резултат 5:4 първенецът на Израел се класира в групите на Шампионска лига за трети път в историята си.

В групите на Шампионската лига се класира още и Бенфика. Португалският гранд нямаше проблеми с Динамо (Киев), побеждавайки с 3:0 в реванша.