Борислав Велев (10 победи, 10 с нокаут) е готов да спечели най-големия трофей в своята професионална боксова кариера. В четвъртък (25 август) той ще се изправи срещу най-талантливия млад албански боксьор Амарилдо Врая (7 победи 4 с нокаут). Двамата ще се бият за младежкия пояс на Световния боксов съвет в суперполусредна категория. 10-рундовата битка ще бъде основен подгряващ мач на галавечерта в Тирана. Шоуто ще се проведе на националния футболен стадион.

"Готов съм“, обяви Велев. Той добави че ще търси нокаут, защото ще боксира на чужда територия.

"Направих отлична подготовка. Правих спаринги с водещи български боксьори“, сподели непобеденият талант.

С огромен интерес се очаква битката между класическите файтъри Ангел Емилов (10 победи, 42 загуби и 1 равен) и Спиридон Емери (8 победи, 6 с нокаут).

31-годишният българин направи име във Великобритания, където често излиза срещу много по-тежки противници, но въпреки това прави напълно равностойни срещи.

"Готвих се на морето. Бях в Бургас и правих спаринги с Влади Георгиев и Атанас Божилов. Тук в София също имах добри партньори, които ми помогнаха“, добави Ангел Емилов.

Радослав Митев – Джоко (14 победи, 64 загуби и 2 равни) ще има за противник Матео Чело (1 победа) в мач от суперсредна категория. Марио Вергиев (1 загуба) също ще участва на галавечерта. Всички български боксьори са представлявани от мениджърската компания "Алексеев Боксинг“.

Галавечерта ще бъде предавана по Диема спорт 2 от 21:00 ч. Българският промоутър Pro Box е в контакти с албанската федерация и местните организатори за грандиозен проект, който да превърне Балканите в център на професионалния бокс. Това ще позволи на нашите таланти да имат много повече изяви, а у нас да се правят регулярно силни галавечери.