Президентът на "Казанлък Волей" Васил Аргиров обяви, че поетият нов път от Българската федерация по волейбол (БФВ) за директно стимулиране на клубовете в женското направление и решението един от най-доказаните организатори в българския волейбол - административният директор на БФВ Станислав Николов, да се ангажира с Национална волейболна лига-жени дават мотивация и спокойствие на отборите да развиват женски волейбол и да участват в българското първенство.

Ръководството на БФВ и генералният партньор за женското волейболно първенство - "Демакс", взеха решение да бъде променено цялостното финансово стимулиране на клубовете в лигата. Отчитайки предизвикателните времена и финансовите затруднения, ще бъдат поети всички съдийски разходи, транспортните разходи и разходи за настаняване при определени условия. Определено бе гласувано доверие на ново оперативно ръководство, а мажоритарният собственик на полиграфическа група "Демакс" и вицепрезидент на БФВ Петър Кънев се зае с подсигуряване на нови партньора и средства, които да постъпват директно в клубовете.

"Аз съм много благодарен на господин Петър Кънев и "Демакс". Първо, че изобщо се е ангажирал лично и я има женската "Демакс лига", и второ - за новите усилия, които реши да положи за женското волейболно първенство. Фактът, че господин Кънев отново отделя средства, но се е захванал с осигуряване на още по-добри условия директно за отборите, е подтик, тласък и стимул за клубовете да направят женски отбори. Не са никак малко средствата, които се дават за съдийство и за другите основни разходи", заяви президентът на "Казанлък Волей" Васил Аргиров.

"Първо останах изненадан от ситуацията в женското направление, а след това бях много приятно изненадан от решението Станислав Николов да се ангажира с администрирането на Национална волейболна лига-жени. Първо, защото той е много сериозен във всичко, с което се захваща. Второ - заради огромния му опит в българския волейбол и отличното познаване на всички проблеми на клубовете. След като Станислав Николов е приел и се е ангажирал с женската волейболна лига, съм обнадежден, спокоен и уверен. За него мога да кажа само суперлативи. Надявам се и вярвам, че това, което са го замислили той и екипът в името на клубовете, ще се осъществи. Убеден съм, че е за доброто на женския волейбол и отборите ще усетят нова мотивация", продължи Васил Аргиров.

"Трудно е да се обезпечи отборът, бяхме принудени да свием разходите. Дай Боже наистина да се намерят нови партньори на лигата и да се подсигурят средства, които да достигнат и директно до клубовете. Ако клубовете могат да вземат малко въздух, ще бъде много полезно, защото така ще имаме възможност да задържим или върнем някои от нашите момичета, които бягат навън. Първите важни стъпки със сигурност са направени", добави той.

"Казанлък Волей" ще участва в сезон 2022/2023 на женската волейболна "Демакс лига". За старши-треньор бе назначен бившият национален селекционер Стоян Гунчев, който е знакова фигура за клуба. "Стоян Гунчев беше първият треньор, който привлякохме, когато аз поех клуба и за първи път създадохме женски волейболен отбор в Казанлък преди точно 10 години. Дефакто с него стартирахме женския отбор. Тогава имаше повече възможности, заплатите също бяха по-ниски, успяхме да привлечем по-класни момичета и така започна всичко, за да започнат всички да се съобразяват с нас. Стоян Гунчев е треньор, който умее да мобилизира и да мотивира състезателките. Успява да направи колектив. Надяваме се това негово качество да е в основата на обединяване на тези млади момичета, които ще са в основата на настоящия ни отбор", коментира Васил Аргиров.