Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова започват тази вечер участието си в квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис - US Open.

При мъжете Димитър Кузманов ще играе в първия кръг срещу 19-годишния италианец Лука Нарди. Мико е №162 в ранглистата на АТР, а съперникът му е №173.

Първата ни ракета при жените Виктория Томова ще играе срещу молдовката с испански паспорт Альона Болсова Задойнов. Софиянката, която е №95 в световната ранглиста не е играла до момента с тази съперничка, която е извън първите 200 в класацията на WTA.

Изабелла Шиникова също ще играе срещу представителка на Испания. Това е 119-ата в ранглистата Кристина Букса.

Още новини от US Open:

Американецът Райли Опелка отказа участие от започващия в понеделник последен турнир от Големия шлем – US Open. Опелка не посочи конкретна причина за решението си, но се предполага, че той страда от контузия, заради която не игра и на турнирите от сериите "Мастърс 1000" в Монреал и Синсинати по-рано през месеца. 24-годишният Опелка достигна осминафиналите на "Флашинг Медоус“ в Ню Йорк през миналия сезон, което е най-доброто му представяне в Големия шлем. 211-сантиметровият американец ще бъде заменен в основната схема от сънародника си Джак Сок.