Григор Димитров ще играе срещу австриеца Доминик Тийм във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове АТП 250 в Уинстън-Сейлъм (САЩ) с награден фонд 731 935 долара. Мачът между двамата бивши № 3 в света ще се играе на централния корт във вечерната сесия днес, като ще започне не преди 02:00 часа след полунощ българско време.

Тийм стигна до двубоя с българина, след като победи Джей Джей Уулф (САЩ) с 6:7(5), 7:5, 7:6(6) в мач, продължил три часа и 11 минути и преминал през прекъсване в третия сет заради дъжд.

Припомняме, че получилият "уайлд кард" от организаторите Григор Димитров е поставен под номер 1 в схемата на турнира. Българинът е играл общо шест пъти срещу Тийм, като има четири победи и две поражения. Австриецът е преследван от серия контузии след спечелването на титлата на US Opeп през 2020 година. Той претърпя операция на китката, заради която бе 9 месеца извън корта. Тийм се завърна в турнирите през март, но дълго време не успяваше да намери пътя към успеха и балансът му през този сезон е 8 победи и 11 загуби.