Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев ще пропусне US Open, който започва на 29 август до 8 септември. 25-годишният германец не е възстановен от операцията заради контузия на глезена, получена на полуфинала на "Ролан Гарос“ срещу Рафаел Надал.

Зверев все още не се чувства напълно готов за турнир от Големия шлем и вместо това ще се завърне на корта за груповата фаза на Купа "Дейвис" от 13 до 18 септември в родния си град Хамбург, съобщава вестник "Билд". Неговата рехабилитационна програма не е напълно приключила, за да бъде конкурентно способен за турнир от Шлема. Световният № 2 коментира, че да играеш три от пет сета на първия турнир след операция е доста трудно.

Още тенис новини: Още една италианска звезда на бъдещето потвърди участие на Sofia Open 2022. Намиращият се в топ 30 в света и в топ 3 в надпреварата за ATP NextGen Финалите в Милано Лоренцо Музети ще играе на седмото издание на тенис турнира от сериите ATP 250 в София от 25 септември до 2 октомври. Лоренцо Музети е бивш №1 в световната ранглиста за юноши, като стана шампион на Откритото първенство на Австралия през 2019 г.

Двукратният шампион на Sofia Open Яник Синер вече потвърди участието си на турнира в София и тази година заедно с финалиста от миналогодишното издание Гаел Монфис и носителят на три титли от "Големият шлем" Стан Вавринка.