Рома победи Кремонезе с 1:0 в мач от втория кръг на Серия "А“. На стадион "Олимпико“ в рим голмайстор за домакините стана Крис Смолинг в 65-ата минута. Така тимът на Жозе Моуриньо постигна втори успех със същия резултат и има 6 точки на трето място. Наполи и Интер също имат по шест точки, но са с по-добра голова разлика.

Неприятната новина за “вълците" е свързана с Николо Дзаниоло, който напусна с травма в областта на рамото. Талантливият футболист падна лошо след шпагат на играч на съперника и секунди преди паузата беше заменен. Още докато течеше двубоят, Дзаниоло замина на прегледи на базата на клуба. Травмата на италианския национал идва ден, след като стана ясно, че Жоржиньо Вайналдум е счупил крак и няма да играе дълго време.

В последния мач от кръга Сампдория и Ювентус завършиха наравно 0:0. "Бианконерите" не успяха да победят при първото си гостуване за сезона в Серия "А". Ювентус дори трябва да са доволни, че не загубиха, защото на два пъти ги спасиха гредите. В единия случай това беше в ситуация, при която Душан Влахович за малко щеше да си вкара автогол.

В следващия кръг Ювентус посреща Рома в дербито на третия кръг, а Сампдория ще гостува на Салернитана.