Славия спечели с 2:1 домакинството си на Ботев (Враца) в мач от седмия кръг на Еfbet Лига. Успехът на "белите" дойде след обрат и ги изкачи на петото място с 12 точки от 5 изиграни срещи.

Защитникът на гостите, роденият в Конго Меси Назер, откри резултата в 26-ата минута на мача на стадион "Александър Шаламанов". За 24-годишния французин с конгоански корени, когото врачани привлякоха преди началото на сезона, това беше дебютен гол в българския футболен елит. Домакините стигнаха до успеха след попадение на Кемело Нгуена в добавеното време на първата част и попадение на Тони Тасев в 48-ата минута. Опитният халф на Славия Галин Иванов също можеше да отбележи, но удари греда.

След загубата Ботев (Враца) остава със 7 точки в актива си и заема десетото място. В следващия кръг Славия гостува на Арда в Кърджали, а Ботев ще приеме Левски във Враца.

В последния мач от кръга шампионът Лудогорец победи Пирин с 4:0 при гостуването си в Благоевград, като всички голове паднаха след почивката. Така Лудогорец събра 13 точки, колкото имат още ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Шампионите вдигнаха самочувствието си преди реванша с Жалгирис от плейофите за класиране в групите на Лига Европа. Именно заради важния мач в четвъртък (oт 19:00 часа българско време във Вилнюс) Анте Шимунджа даде почивка на част от титулярите.