14-годишният талант Йоан Величков спечели открития турнир по тенис на маса за купата на Варна, който се проведе през уикенда в Collizeone Table Tennis Arena във "Варна Тауърс“. Това бе второто издание на турнира, който възникна преди година по случай Деня на морската столица. Сега участие в борбата за наградния фонд от 4000 лв. взеха 66 от най-добрите състезатели в страната.

Надпреварата бе под егидата на Община Варна и дирекция "Спорт“, а перфектно с организацията отново се справи домакинът СКТМ "Варна - 2015“. Срещите, които се проведоха на 6 професионални маси в препълнената, но прохладна зала на клуба, се излъчваха пряко в интернет за всички любители, които не успяха да присъстват на живо.

Йоан Величков подчерта превъзходната си форма, след като само преди месец спечели два бронзови медала на европейското първенство за кадети в Сърбия. Той се оказа непреодолима преграда за всичките си съперници и след като спечели своята група, тейнейджърът надигра последователно Пламен Върбанов, Даниел Гайбакян, миналогодишния финалист Петко Габровски, Владимир Петков и на финала се наложи с 4-2 над Даниел Иванов.

За успеха си освен купата на Варна и златния медал Величков получи чек за 1500 лв. от наградния фонд, който бе разпределен сред първите осем. Финалистът Дани Иванов заслужи 800 лв., полуфиналистите Владимир Иванов и Радослав Котев прибраха по 450 лв., а загубилите на четвъртфинал Кирил Попов, Петко Габровски, Радослав Камберов и Денислав Денев получиха по 200 лв.