Григор Димитров проведе тренировка с Фабио Фонини на кортовете в Уинстън-Сейлъм преди да започне участието си на турнира от сериите АТР 250. На кадри, разпространени в интернет, се вижда как Единственият българин в световния тенис елит е доста активен в заниманието и изглежда подготвен за битките на корта. Той получи “уайлд кард" от организаторите, а след отказването на Пабло Кареньо-Буста, оглави схемата на турнира.

Жребият отреди тежък съперник за Димитров във втория кръг, където ще срещне победителя от мача Доминик Тийм - Джефри Джон Уулф. Димитров е имал само едно участие досега в кариерата си в Уинстън-Сейлъм през 2011 година, когато дори не е стигнал "Топ 50" на световната ранглиста.

Тогава той побеждава Доналд Йънг, но отпада от третия поставен Александър Долгополов.

Тази седмица Григор Димитров се смъкна с една позиция и вече заема 19-о място в световната ранглиста на АТП с актив от 1730 точки. Лекото отстъпление на 31-годишният българин се дължи на ранното му отпадане на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Димитров загуби от Денис Шаповалов с 6:7(4), 3:6 още в първия кръг и не успя да повтори или подобри представянето си от миналия сезон, когато записа две победи и достигна до осминафиналната фаза. Именно поради ранното си отпадане в тазгодишното издание на турнира в щата Охайо българинът трябваше да се раздели с 80 точки от своя актив и бе изпреварен от Роберто Баутиста Агут.