Шампионът Байерн разгроми Бохум със 7:0 като гост в мач от третия кръг на Бундеслигата и се върна на върха във временното класиране. С 9 точки и голова разлика + 14 (15:1), баварците поставиха нов рекорд за най-силен старт на сезона в Бундеслигата.

Головото начало постави Лерой Сане в 4-ата минута, а до почивката последваха голове на Матайс Де Лихт, Кингсли Коман и Садио Мане. През втората част Мане вкара още един гол от дузпа, Гамбоа си отбеляза автогол, а Серж Гнабри реализира седми гол в 76-а минута.

Преди година шампионът прегази въпросния съперник със същия резултат на “Алианц Арена". През пролетния дял обаче, Бохум изненадващо срази “червените" с 4:2 на своя стадион. Това последното вероятно амбицира играчите на Юлиан Нагелсман, които този път дори за миг не намалиха темпото и можех да постигнат още по-изразителен резултат.

В другия мач от кръга шампионът в Лига Европа Айнтрахт (Франкфурт) остана без победа и след третия кръг на новия сезон в Бундеслигата, след като стигна само до 1:1 при домакинството си на Кьолн. Даичи Камада откри за “орлите" в 72-рата минута, но десет по-късно съперникът изравни чрез Ян Тилман. Така отборът от Франкфурт записа втора точка в шампионата, след като преди седмица постигна същия резултат и срещу Херта (Берлин). Гостите от Кьолн нямат поражение и вече са с 5 точки.

От началото на сезона франкфуртци, които ще играят в групите на Шампионската лига, имат само един успех, като той дойде в мач за Купата на Германия - 4:0 срещу Магдебург. Последваха загуби от Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен), както и равенство срещу Херта.

Кьолн го очаква тежък реванш срещу Фехервар от плейофа за влизане групите на Лигата на конференциите. Преди дни германският отбор загуби домакинството си с 1:2 и трябва задължително да спечели реванша на унгарска земя в четвъртък.