Барселона спечели убедително с 4:1 при визитата си на Реал Сосиедад в мач от втория кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски вкара първите си два гола в елита и записа асистенция навръх 34-тия си рожден ден, а по веднъж се разписаха Усман Дембеле в 66-ата и влезлият като резерва Ансу Фати в 79-ата минута. Именно неговата поява на терена се оказа ключова, записвайки и две голови подавания.

Новата звезда в атаката на каталунците Роберт Левандовски блесна след 45 секунди, вкарвайки дебютния си гол в испанския елит след асистенция на младия Алехандро Балде.

След първия си успех за сезона каталунците вече имат 4 точки, докато Реал Сосиедад остава с 3.

В друг мач от кръга Виляреал победи с 2:0 Атлетико (Мадрид) като гост в дербито на втория кръг на испанската Ла Лига. Успехът е първи за старши треньора на "жълтата подводница" Унай Емери срещу колегата му Диего Симеоне и изкачи гостите на върха в класирането на Ла Лига с 6 точки, колкото имат още Реал Мадрид, Бетис и Осасуна.

Още един мач от втория кръг на Ла Лига се изигра в неделя. Атлетик (Билбао) победи у дома Валенсия с 1:0. Двубоят в страната на баските се разви изцяло по вкуса на домакините, които стигнаха до успеха с гол на Алекс Беренгер в 42-рата минута. С победата Атлетик събра четири точки, докато Валенсия остана с три.