Септември (София) победи Берое с 3:1 и записа втора победа от началото на сезона. С успеха Септември излезе на 11-а позиция със 7 точки. Берое допусна четвърта загуба и е 13-и с 5 точки в актива си.

В друг мач от неделния ден ЦСКА 1948 победи Локомотив (София) с 2:0 на стадион "Витоша“ в Бистрица в мач от 7-ия кръг на efbet Лига и отново оглави временното класиране. Националът Ивайло Чочев се разписа за "червените" в 49-ата минута с точен удар от двайсетина метра, като това беше негово осмо попадение от началото на сезона. Ангел Бастунов удвои в 76-ата минута с технично изпълнение пред вратарското поле. Така отборът на Любослав Пенев продължава без загуба в шампионата.

Срещата ще се запомни и с червените картони на Александър Колев от домакините и Франса от гостите. На трибуните беше новият директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов, както и други армейски легенди - Спас Джевизов, Радослав Здравков и Методи Деянов. Звездата на "червените" Георги Русев, който заедно с Чочев е основен голмайстор на тима, беше оставен на резервната скамейка от Любослав Пенев. Парвиз Умарбаев обаче започна от първата минута в състава.

След петата си победа за сезона ЦСКА 1948 оглавява временното класиране със 17 точки и 2 повече от Черно море, който е с мач по-малко. Локомотив (София) е девети с 9 точки.