Леон Едуардс поднесе една от най-големите изненади в историята на ММА. Звездата от Великобритания се изправи срещу Камару Усман в бой за титлата в полусредна категория. Двамата оглавиха събитието UFC 278, което се проведе преди малко в Юта, САЩ. Леон щеше да загуби с решение, но изневиделица вкара хай кик в главата на Усман и го нокаутира тежко в последните секунди на битката им.

Двамата започнаха без да докоснат ръкавиците си в знак на уважение. Едуардс веднага взе центъра и започна с левия прав. Постепенно двамата увеличиха темпото. Започнаха и очакваните събаряния - като Едуардс успя да събори Усман и да заеме маунт позиция, което загатна, че претендентът бе изклчително подготвен.

Във втория рунд Едуардс излезе с голямо самочувствие. Усман започна да вкарва комбинации, но със същото отвърна и Едуардс.

В продължението на двубоя двамата разменяха удари и събаряния, като не искаха обаче да се задържат много на земя, особено Едуардс. В третия руд Усман се опита да задържи Едуардс на земята, като за сметка на това лиши битката от екшън.

Интересната развръзка дойде в 5-тия шампионски рунд. След размяна на удари Едуардс нанесе няколко лоукика и един хай кик в главата, който директно изключи тока на Усман.

Леон Едуардс стана новия шампион на UFC в полусредната категория с нокаут.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове