Сигурно е, че, за да изкачиш стълбичката на успеха, освен талант и великанска доза труд, в теб трябва да вярва силен и успял човек.

Безспорно много вяра и надежда влага в своите състезатели главният треньор на плувния шампион на България ПСК "Черно море" – Никола Петров, многократен шампион с варненския клуб. И с ултразаряд вае златни момчета и момичета, бъдещето на БГ плуването.



Че е така, споделят неговите състезатели, които непрекъснато покоряват нови върхове в плуването. Варненският клуб изгради желязна пирамида от различни по възраст плувци, които работят мотивирано и целенасочено по пътя към успеха.

Един от тях е Даниел Кралев, трето поколение плувец. "Щастлив съм, че мой личен треньор е Никола Петров. Той ме мотивира да бъда все по-добър в това, което правя. И най-важното – той е напълно посветен на нашето развитие като спортисти, дава 100 % от себе си, за да ни направи перфектни състезатели и добри хора", искрен е талантът на ПСК "Черно море", който се гордее, че е част от най-добрия отбор по плуване в България.

15-годишният ученик в Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи разказва, че още от мъничък е имал усет за водата и бързо е разбрал, че плуването е неговият спорт. Състезава се от 8 години. Точно преди толкова време за първи път го завела на басейна неговата майка – и тя, и бабата на Дани също са били отдадени на магията, наречена плуване. Предпочита да плува бруст и бътерфлай. Именно в тези стилове са извоюваните от него призове на държавни шампионати и турнири.

Участвал е и в първенството на Турция - Edirne Cup.

Кралев признава, че не му е трудно да съчетава учене и тренировки, защото го мотивира желанието да бъде по-добър всеки следващ път.

Мечтае един ден да вземе виза за европейско първенство по плуване. Любимият му плувец е голямата звезда на британското и световното плуване Адам Пийти, двукратен олимпийски шампион – непобедим в коронния си стил бруст.