Ботев Пловдив приема Черно море в първия мач от седмия кръг на efbet Лига от 21:00 часа на Футболен комплекс Ботев 1912 в Коматево. Двата отбора имат напълно противоположна форма до момента, като "канарчетата“ все още не са записали успех през сезона. Активът на Ботев е само една точка, спечелена при визитата срещу Берое в Стара Загора. Логично тимът на Желко Копич дели последното място със Спартак (Варна). "Моряците“ заемат четвърто място в класирането и изостават само на две точки от лидера ЦСКА 1948.

Ботев не започна сезона по най-добрия начин и това доведе до треньорска смяна на Азрудин Валентич с Желко Копич. Наставникът дебютира в гостуването на Берое, като днес срещата за него се явява първа официална у дома. Той няма да може да разчита на контузения Па Конате, чиято стара травма се обади в мача срещу Берое. Джеймс Ето‘о обаче ще бъде на линия за домакините.

В групата на Черно море попаднаха 19 футболисти. Аут са възстановяващите се от контузия капитан на “моряците“ Даниел Димов, Цветомир Панов и Мазир Сула. Извън състава на "моряците“ са още Галин Григоров, Петър Иванов, Наско Янков и Калин Георгиев, които играха за дублиращия отбор срещу Устрем (Дончево), както и Ангел Ангелов.