Пабло Кареньо-Буста няма да участва в предстоящия АТП 250 турнир в Уинстън-Сейлъм, където беше най-високо поставения участник. Отсъствието му означава, че Григор Димитров ще бъде първи поставен в АТП турнир от 2018 година насам. Тогава българинът оглави схемата в Дубай, но бе елиминиран в първия кръг след 6:4, 5:7, 4:6 от Малек Джазири. Димитров получи "уайлд кард“ за турнира в Уинстън-Сейлъм, както и Доминик Тийм.

В Синсинати Димитров и Андрей Рубльов за втора поредна седмица не можаха да се справят със съпротивата на шампионите от миналата година Марсел Гранойерс и Орасио Себайос. Българо-руският тандем отстъпи на испано-аржентинския с 3:6, 3:6 за 68 мунути игра. Така приключва участието на Димитров в Синсинати, което на сингъл спря още на старта след поражение от Денис Шаповалов, а Рубльов отстъпи по-рано през деня в три сета на Тейлър Фриц и от следващата седмица ще загуби мястото си в "Топ 10" на световната ранглиста.

Все пак, партньорството на Григор и Рубльов в Монреал и Синсинати донесе доста позитивни емоции на феновете им и беше доза свежест в турнира на двойки, особено след като елиминираха шампионите на “Уимбълдън" Матю Ебдън и Макс Пурсел в канадския град.