Отборът на Лудогорец се изправя срещу литовския Жалгирис в първи мач от плейофите на тазгодишното издание на Лига Европа. “Орлите" отпаднаха от Шампионската лига, но сега ще се опитат да влязат отново в груповата фаза на втория по сила турнир на Стария континент. Първата крачка е на “Хювефарма Арена", а реваншът е след седмица във Вилнюос.

Разградчани отстраниха Сутиеска (Черна гора) и Шамрок Роувърс (Ирландия) до този момент, но след това бяха победени на два пъти от Динамо (Загреб) и така напуснаха Шампионската лига. В момента “орлите" са с три поредни загуби в Европа - 1:2 на реванша с Шамрок и 1:2 и 2:4 от хърватския гранд, така че играчите на Анте Шимунджа са амбицирани за победа.

Жалгирис от своя страна също отстрани два съперника в турнира на шампионите, но след това отпаднаха в третия квалификационен кръг. Литовците се справиха трудно след продължения с косовския Балкани, а след това хвърлиха една от големите бомби до този момент, побеждавайки на два пъти шведския първенец Малмьо. В третия кръг обаче загубиха тежко от Бодьо/Глимт с общ резултат 1:6.

Лудогорец имаше доста кадрови проблеми в предишните си мачове, но сега ситуацията се подобрява. Бърнард Текпетей изтърпя наказанието си за реванша с Динамо, обаче трима други играчи ще бъдат аут заради червени картони във втория мач с тима от Загреб - Доминик Янков, Рик и Жан Карничник. Двама от основните футболисти през миналия сезон напуснаха през последните седмици. Алекс Сантана и Пиерос Сотириу бяха трансферирани, което може да окаже негативно влияние. Ново попълнение засега е единствено полякът Якуб Пиотровски, който бе привлечен от Фортуна Дюследорф.