Най-добрият български тенисист Григор Димитров и световният № 8 Андрей Рубльов (Русия) записаха нова победа на двойки в първия кръг на турнира в Синсинати. Българинът и руснакът се класираха за осминафиналите, след като постигнаха успех с 7:6 (5), 7:5 над Даниел Евънс (Великобритания) и Джон Пиърс (Австралия). Срещата продължи 87 минути. Следващите съперници на Димитров и Рубльов ще бъдат Марсел Гранойерс и Орасио Себайос, от които отпаднаха преди седмица в Монреал.

След турнира в Синсинати Григор Димитров ще добави още един турнир към календара си непосредствено преди началото на US Open. През следващата седмица хасковлията ще вземе участие на надпреварата от категория ATP 250 в Уинстън-Сейлъм. Първата ракета на България е получил “уайлд кард" за основната схема на турнира в американския град. Така Димитров ще натрупа допълнителна игрова практика преди Откритото първенство на САЩ. Както е известно, световният №18 допусна две поредни поражения в последователни сетове - от Алекс де Минор миналата седмица в Монреал и от Денис Шаповалов на старта на “Мастърс" турнира в Синсинати.

Българският тенисист ще се завърне в Уинстън-Сейлъм за първи път от 2011-а година, когато стигна до втория кръг. Тогава Димитров победи Доналд Йънг на старта на турнира, но отстъпи пред Александър Долгополов в три сета.

US Open ще започне на 29 август.