Макаби (Хайфа) се наложи с 3:2 над Цървена звезда в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Израелците изиграха много силен двубой и заслужено взеха преднина преди ответния сблъсък на стадион "Райко Митич". Два гола за домакините отбеляза Францди Пиеро, а Тярон Чери вкара третия. За сърбите се разписаха Александър Пешич и Канга Гелор.

Цървена звезда пристигна в Израел с повишено самочувствие след блестящото начало на сезона. Съставът на Деян Станкович спечели седемте си официални мача с голова разлика 28:1, но и Макаби доказа, че се намира в отлична форма с елиминирането на Олимпиакос и Аполон (Лимасол) в квалификациите на Шампионската лига.

Израелският тим започна много агресивно и отбеляза гол в 18-ата минута, когато Францди Пиеро овладя една отбита топката и я прати в мрежата зад Милан Борян. Сърбите отговориха много бързо и изравниха чрез Александър Пешич. След равенството домакините допуснаха все повече грешки в дефанзивен план и една от тях беше наказана. Това стана в 40-ата минута, когато националът на Габон Канга Гелор изведе Звезда напред.

След почивката Макаби отново тръгна в атака и в 51-ата минута Пиеро изравни за 2:2. Голът даде допълнителен импулс на израелците, които в 61-ата минута поведоха с 3:2 след гол на халфа от Суринам Тярон Чери.

Цървена звезда нямаше никакви положения до края, а домакините пропуснаха да вземат по-комфортен аванс преди реванша в Белград след седмица.