Плейофите в Шампионската лига продължиха с нови три двубоя. В ранния мач за деня Карабах и Виктория (Пилзен) направиха нулево равенство, а в късните срещи Макаби (Хайфа) се наложи с 3:2 над Цървена звезда, а Бенфика победи с 2:0 като гост Динамо (Киев).

Карабах може да съжалява, че не взе аванс срещу Виктория, защото създаде много положения, но ги пропиля с лека ръка. Гостите от Чехия играха с мисълта да не загубят и постигнаха целта си.

В Хайфа местният Макаби показа сериозен потенциал в атака и нанесе първа загуба през сезона на Цървена звезда. Израелците поведоха, след което допуснаха обрат, но през второто полувреме бяха по-добрият отбор и спечелиха с 3:2.

Двубоят между Динамо (Киев) и Бенфика се игра на неутрален терен в Полша, което беше още едно предимство за португалците. Те постигнаха успех с 2:0 и са абсолютен фаворит преди реванша в Лисабон. Головете за тима на Роджер Шмит вкараха Жилберто и Гонсало Рамош още до почивката.

Във вторник Бодьо/Глимт надви Динамо (Загреб) с 1:0, ФК Копенхаген спечели с 2:1 срещу Трабзонспор, а Рейнджърс и ПСВ Айндховен завършиха 2:2. Реваншите са след седмица.

Победителите от двойките влизат в групите на ШЛ, а загубилите се прехвърлят в групите на Лига Европа.