Тихомир Иванов се класира за финала в дисциплината скок на височина при мъжете на европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен. Той преодоля 221 сантиметра и изравни най-доброто си постижение за сезона, записано на Балканиадата в Крайова по-рано това лято. През юни Тихомир Иванов също преодоля 221 сантиметра от втория опит на румънска земя.

В първите си два опита в квалификационна група "Б“ тази вечер на Олимпийския стадион в Мюнхен българинът нямаше проблеми на 212 и 217 сантиметра. Тихомир Иванов беше един от четиримата лекоатлети, които намериха място сред 12-те финалисти без да допуснат грешка в квалификациите. Финалът в дисциплината скок на височина при мъжете ще се проведе в четвъртък (18 август).

Само три сантиметра разделиха българина Георги Начев от участие във финала на троен скок на европейското първенство. 23-годишният ни дебютант на голямо първенство, който тренира и учи в САЩ, се приземи на 16,04 м в третия си опит, с който се нареди на 13-а позиция. Последният, класирал се за финала с 12-и резултат, е шведът Хелстрьом с 16,07 м. Квалификационната норма от 16,95 м преодоляха само трима атлети. Финалът на дисциплината е на 17 август.